Ostrov
|
Svatební fotograf

Druhy svatebních obřadů

Nechcete klasický obřad? Hledáte zajímavou alternativu civilního obřadu? Prostě vás představa svatebního obřadu s otřepanými frázemi a jasnou časovkou na matrice neláká?

 

No, milé nevěsty ani se vám nedivím. Za roky svatebního focení mám pocit, že jsem všechny fráze k manželství už slyšela 100x, které z úst radních a starostů obcí a měst zazněli. Proto je skvělou alternativou církevní obřad anebo fake obřad. U různých církevních obřadů nemusíte být křtění ani chodit do kostela natož mít svatbu v kostele. V dnešní době existují různé církve a každá z nich má jiné požadavky. A pak už jen záleží na vás, kterou a jaké požadavky si vyberte. Většinou se za církevní obřad neplatí, je pouze na vás zda potom přispějete na chod církev.

 

Nejčastěji oddávající církve nevěřících je Apoštolská nebo Unitářská. Pak už jen stačí vyhledat nejbližší ve vašem okolí, zavolat si s nimi a zjistit, zda si sednete! Potom většinou následující 2 nebo 3 osobní schůzky, kde se vás daný oddávající snaží poznat, aby svatební řeč mohl připravit na mírou vám dvou. Věřte mi, že osobnější řeč už jentak nedostanete. Zároveň je tento typ sňatku v ČR uznaný, proto stačí zajít na matriku vyplnit papíry, které byste vyplňovali i u civilního obřadu. Jediná změna je, že vám tyhle dokumenty potom dají, aby vám je v den obřadu oddávající potvrdil a vy je následně odneste zpět na matriku.

 

Falešný obřad, je možnou alternativou civilního obřadu. Stačí zajít na matriku domluvit si s nimi vámi vyhovující termín a čas, kdy vás oddají, abyste měli úředně uznaný sňatek. K tomu potřebujete vyplnit papíry na matrice, přivést si svědky a prstýnky. Pak už jen stačí pověřit vašeho nejbližšího, který si pro vás připraví tu dokonalou řeč na míru, kterou na své svatbě očekáváte a hurá do svatby!

 

Protože jsem zkušenou svatební fotografkou, ale také jsem byla nevěstou, tak mě neváhejte sledovat na Facebooku a Instagramu, protože pravidelně budu přinášet osvědčené tipy, jak na svatbu. A pokud hledáte svatebního fotografa, tak mi neváhejte napsat a prozkoumejte různá svatební alba třeba, jako inspiraci pro vaší svatbu!

 

Blog autora
#svatebniobrad
#svatbavkostele
#cirkevniobrad
#civilniobrad