Ostrov
|
Svatební fotograf

Svatební cesta, tipy jak na svatební cestu

Svatební cesta ihned po svatbě? Dokonalé líbánky?

Chcete ihned po svatbě odcestovat na dokonalé líbánky? Tak to si je nenechte zkazit nedorozuměním třeba na letišti.

 Cestovat do zahraničí ihned po svatbě je možné za dodržení pár podmínek. Stačí mít pouze platný pas. Pas na staré příjemní vám platí až 3 měsíce. Díky tomu nemusíte mít žádné vrásky ze svatební cesty. Pouze při rezervaci letenek, ubytování, auta a jiných náležitostí využívejte své staré příjmení.

Proto pokud nemáte pas, tak si ho ještě před svatbou zařiďte, abyste mohli v klidu a bez starostí vycestovat. Akorát pozor vystaví se stále na staré příjmení. Na nové příjmení to lze pouze s oddacím listem, proto opravdu dbejte na to, které jméno si zapíšete do bookingu vaší dovolené.

 

Pokud chcete odletět na nové příjmení, tak se domluvte s matrikou na datumu vystavení oddacího listu. Následně si můžete zažádat o expresní vystavení pasu nebo občanského průkazu.

 

Před cestou doporučuji sledovat aktuální podmínky zde na webu vlády, který slouží, jako informační rozcestník. https://pruvodce.gov.cz/uzavreni-manzelstvi

 

Protože jsem svatební fotografka, ale také jsem byla nevěstou, tak mě neváhejte sledovat na Facebooku nebo Instagramu, ať vám žádný čerstvý a hlavně ozkoušený tip ohledně svatby neuteče.

Blog autora
#svatebnicesta
#doklady
#kamnasvatebnicestu
#libanky