Olomouc
|
Svatební fotograf

Jak vybrat fotografa na svatbu

Výběr svatebního fotografa patří k jedním z mnoha povinností, které se musí před svatbou zařídit. Je nutné si svatebního fotografa vybrat pečlivě, jelikož výsledný dojem, který budete mít z fotografii záleží především na šikovnosti fotografa, kterého jste si zvolili. Jak si však ale fotografa vybrat, když jich je tolik?

Důležité je si ujasnit co přesně chcete. Jestli už víte, že se vaše svatební focení budete odehrávat na zámku, hradě či někde v přírodě. Dobrý fotograf vám dá nahlédnout do své galerie a na své reference, díky tomu si uděláte obrázek o tom, které fotografie mu dobře půjdou.

Na co se tedy zaměřit?

Komunikace

Komunikace je klíčem k úspěchu, ne jinak tomu je i u focení svateb. Je důležité si takzvaně společně sednou a najít společnou řeč. Dobrý svatební fotograf vám rád doporučí vhodná místa k vašemu svatebnímu focení. Lokalita je při focení velice důležitá, jelikož je nutné, aby se ženich s nevěstou cítili dobře a místo k nim tak nějak sedlo. O to lépe se budou novomanželé cítit na místě, které se jim opravdu líbí.

Kvalita fotografa

Rozhodně to nejdůležitější a to co vás bude jako první zajímat je kvalita fotografa a kvalita jeho fotografii. K tomu vám poslouží reference fotografa a jeho výběr fotek. Našli jste u fotografa fotku, u které jste si řekli “takovou fotku bych taky chtěl”? Tak v tom případě máte skoro vybráno. Každý fotograf má svůj styl a ví co funguje, tudíž pokud se vám líbí styl fotografa, nebojte se jej oslovit.

Je důležitá lokalita fotografa?

Co když je váš vysněný svatební fotograf z Brna a vy jste z Prahy? Vadí to? Většina svatebních fotografů již počítá s cestováním a s tím, že na jednotlivé zakázky je potřeba se přesouvat. Tudíž se dlouhých vzdáleností vůbec nemusíte obávat a na výsledné ceně dojezd prakticky nepoznáte, jelikož už většinou bývá standartně  v ceně.

Cena

Jak je to s cenou u svatebního fotografa? Cena je jedním z klíčových aspektů, podle kterých si svatebního fotografa vybíráme. Svatební fotografie jsou jednou z mála věcí, které vám zůstanou i několik let po svatbě. Tudíž by se dalo říci, že se nevyplatí na nich šetřit. Na druhou stranu, pokud máte omezený rozpočet určitě nechcete vyhazovat další tisíce a nějaká ta úspora se hodí. Je tedy zřejmě ideální vybrat si takzvaný zlatý střed, kdy dostanete tak jako tak prvotřídní kvalitu fotografii a to vše za rozumnou cenu.

S výběrem fotografa se můžete obrátit také na své známe a nechat si někoho doporučit, využít můžete především také webové stránky fotografa kde najdete všechny informace o dané osobě, jeho reference a především fotografie, kterými se prezentuje.

Rád vám nabídnu své služby v oblasti svatebního focení. Ať už se chystáte na své svatební focení v Praze, Brně, či Ostravě a nebo kdekoliv jinde po naší republice. Rád vám zajistím prvotřídní servis a vaší maximální spokojenost s výslednými fotografiemi. Ke všem svým klientům přistupuji s respektem a snažím se o jejich maximální možnou spokojenost v rámci všem aspektů a to už od kvality fotografii až po finální cenu jelikož si každý zaslouží mít svůj vysněný svatební den jako z pohádky.

 

Blog autora
#Jak vybrat fotografa na svatbu