Fotokoutek nebo Instax?

17.9.2020

Fotobudku nebo Instax, to je oč tu běží.  Co je lepší právě pro vaši svatbu? Pojďme se podívat jaké jsou mezi nimi rozdíly, a jaké výhody a nevýhody má to které zařízení.

 

INSTAX

Začneme tou jednodušší a levnější variantou. A co že to vlastně ten Instax je? Znáte Polaroid? Tak přesně tomuto přístroji je podobný fotoaparát, který vyrábí firma Fujifilm. Na trhu jsou 3 druhy tohoto foťáku, které se liší velikostí a tím i kvalitou fotografie. Instax MINI (46x62mm), WIDE (62x99mm), SQUERE (62x62mm). Fotopapír stojí přibližně 25,-

Instax squere, foťák na svatbu Velikou výhodou tohoto řešení je, že spousta svatebních fotografů nabízí Instax k zapůjčení zdarma. Platíte pouze za vytištěné kusy. A pokud nemáte na svatbě fotografa, tak nezbývá než si ho pořídit v obchodě. Nový MINI stojí asi 1.500,- a na bazerech jich je také dost. Další výhodou je, že nepotřebuje speciální obsluhu. O foťák se rád postará svědek či svědkyně.
Nevýhodou těchto drobečků je nižší kvalita fotek a to, že si zřejmě budete muset pořídit i nějaké ty rekvizity, pokud o ně stojíte.
Každopádně jako vzpomínka do svatebního alba to jistě může stačit. A za tuto legraci utratíte jen pár stovek.

 

 

 

 

 

FOTOBUDKA, FOTOKOUTEK

Toto řešení je pro ty náročnější svatebčany. Tady se můžeme bavit o dvou verzích. Jedná se buďto o fotopozadí, monitor, tiskárnu a fotoaparát s obsluhou a nebo o systémové řešení, kdy je vše schováno v jedné „bedně“ a taktéž s obsluhou.

 

 

 

Výhodou obou jsou kvalitní vytištěné fotografie, které lze navíc odeslat i mailem, či do online galerie nebo do fotografie přidat např. vodoznak s datem svatby. Další nespornou výhodou je množství různých pozadí a současně také nepřeberné množství rekvizit, které nabízejí poskytovatelé fotokoutků v ceně.
Za kvalitu se platí, to je zřejmé. Takže si za pronájem fotobudky nachystejte nejméně 5.000,-

 

 

 

Suma sumárum

INSTAX

+ cena

+ dostupnost

- kvalita výstupu

- bez rekvizit

- bez obsluhy

 

FOTOBUDKA

+ kvalita

+ rekvizity v ceně

+ obsluha v ceně

+ online galerie, atd

+ množství pozadí

- cena

Snad jsme vám trošku pomohli v rozhodování kterou variantu zvolit a pokud jsme na něco zapomněli, tak neváhejte využít vložení komentáře.

 Už jste si jisti, že to bude profi fotokoutek? V tom případě zkuste FOTOCOOL nebo FOTAGO

 

Komentáře

Marek píše:

Zdravím a děkuji za článek, osobně se přikláním k možnostem fotobudky - jako zásadní výhoda mi přijde možnost množení fotografií a jejich elektornická podoba - to Instaxu chybí. Na toto téma jsem napsal obdobný, komplexní článek zde :-) https://marektopolar.cz/instax-nebo-fotobudka/

26.01.2021 16:04:03

HANNY píše:

Planujeme fotokoutek s palaroidem a fotoalbem, nejen kvuli financim.

05.11.2020 06:36:53

novomanželovi :) píše:

Dobrý večer, za nás velká spokojenost s plnohodnotným fotokoutkem. Je to bez starostí a ta kvalita tam je prostě vidět. Nelitujeme vyšší částky. Mějte se krásně

11.10.2020 23:45:20

petra píše:

my měli na svatbě instax a byli jsme spokojeni. Jako vzpominka v albu i se vzkazem uplne staci. Kvalitni fotky mame od profika.

18.09.2020 16:47:08