Svatba v přírodním stylu

17.3.2021

Tipy na svatební dekorace, výzdobu a dárky pro hosty, které nám poskytl výrobce a dodavatel ČistéDřevo.cz.

 S rostoucí popularitou venkovních svateb roste i obliba dekorací, které stvořila sama příroda. I pokud plánujete svatbu uvnitř, můžete zvolit přírodní výzdobu, díky které dostanete přírodu i dovnitř. Přidání přírodních prvků je snadný, levný a krásný způsob, jak dát vašemu svatebnímu dni rustikální a přirozený nádech. Stačí přidat větve, šišky, zeleň a hned máte svatbu jako v lese! Ale pěkně popořadě: shromáždili jsme několik úžasných nápadů, které vám usnadní plánování svatby, a to především výběr dekorací na svatbu a dárků pro svatební hosty. 

svatební doplňky Čisté DřevoDřevěný zápich dělaný na míru, luční kvítí a plody. Tak vypadá boho dort!

 

Dekorace na svatbu v přírodním stylu

 Začněme pěkně popořadě. Květinová výzdoba, ulička k oltáři, účes nevěsty - to vše by mělo ladit. Zvolte si proto hned na začátku materiály, které budou provázet veškerou výzdobu od A do Z. Takže už při výběru stylu svatebního oznámení, přes rozvoz pozvánek a balení svatebních koláčků, myslete na celkovou atmosféru, kterou chcete navodit na svatbě. Kámen, sklo, korek, dřevo, proutí, juta, plody (kaštany, šišky, ořechy, ale klidně i ovoce), to vše může být sjednocujícím prvkem vašich přírodních svatebních dekorací.

svatební doplňky Čisté DřevoRustikální materiály inspirované přírodou -  recyklovaný papír a vrbové proutí.

 

 A hosté pomalu mohou začít přijíždět. K dekorování svatebních hostů zvolte do vývazků větvičku myrty ozdobenou přírodními prvky jako je juta, krajka, drobné dřevěné srdíčko, květinka nebo knoflíček. A až jim budete připínat vývazky, nezapomeňte hostům dát i konfety. Bude to pytlíček s tradiční rýží nebo třeba mini papírová srdíčka v kornoutu?

 Po obřadu se pak všichni přesunou na svatební hostinu, pojďme se tedy věnovat výzdobě stolů. Stojánky na jmenovky na svatbu si můžete snadno vyrobit doma například z korkových zátek od vína nebo si je pořídit třeba z neopracovaného dřeva. Nezapomeňte stoly patřičně očíslovat, pokud máte daný zasedací pořádek. 

 Na stole by neměla chybět květina, ideálně ve stejném stylu jako svatební kytice nevěsty, vedle nešlápnete ani tehdy, dáte-li na stůl hostům i svatební menu. Na podložce z kmene by pak měl být nastylován i svatební dort, který tak snadno sladíte s přírodní výzdobou. Jako svícny můžete opět využít neopracované dřevo nebo pár starých zavařovaček pro opravdu venkovský dojem.

svatební doplňky Čisté DřevoJednoduchý vlastnoručně vyrobený stojánek z korkové zátky pro snadný zasedací pořádek.

 

Dárky pro hosty

  Jako třešničku na dortu můžete ještě obdarovat hosty tak, aby i vaše výslužka měla rustikální nádech. Ideálním drobným dárkem na památku bude cokoliv spojené s přírodou - domácí pečený čaj nebo domácí mýdlo, mini sukulent, mix oříšků a sušeného ovoce, marmeláda nebo voňavý lesní med s naběračkou. Hosté si tuto vzpomínku na vaši jedinečnou boho svatbu v přírodním stylu mohou odnést například v sáčcích z recyklovaného papíru, vázaných jutou nebo provázkem. 

Extra tip na originální památeční dárek: můžete hostům darovat dřevěný rámeček na fotku, kterou si na vaší svatbě sami vyfotí. Stačí když jim během zábavy dáte možnost se vyfotit polaroidem. :-)

Lesní med od místního včelaře s dřevěnou naběračkou jako originální drobnost pro hosty.Lesní med od místního včelaře s dřevěnou naběračkou jako originální drobnost pro hosty.

 

 Jestli milujete kouzlo přírody a obdivujete její krásy, a chcete svůj velký den prožít obklopeni romantickými přírodními motivy a materiály, pak právě neobyčejná boho svatba v přírodním stylu je tou správnou volbou. Zažijete intimní atmosféru a radost z jednoduché okouzlující přirozené krásy.

  A pokud již budete hotovi s výběrem svatebních dekorací na webu ČistéDřevo.cz , tak nezapomeňte vybírat ostatní dodavatele na našem svatebním vyhledávači.

Blog autora
#svatební den

Komentáře

zasnoubená :) píše:

Taky budeme mít v přírodním stylu. Všechno pěkně venku, jen ať neprší

18.05.2021 14:57:06

Hani píše:

děkujeme za fajn článek

26.03.2021 09:42:33