Svatební místo Modrá stodola, profíci každým coulem

19.11.2020

Hledáte dokonalé svatební místo blízko hlavního města? V tom případě vítejte v Modré stodole.

 

Nejdříve čtenářům prosím povězte kde se Modrá stodola nachází.

Modrá stodola se nachází těsně na hranici Prahy 6. Areál je velmi dobře přístupný z dálničního okruhu D7 ve směru na Kladno a Chomutov. Velkou devizou pro zahraniční svatby je blízkost letiště Václava Havla.

V nejbližším okolí areálu najdete i velmi romantická místa- legendami opředený hrad Okoř, zámeček v Roztokách, romantickou rotundu na Přední Kopanině, Levém Hradci a další. Obec lemuje chráněná krajinná oblast Kozí hřbety a nedaleké Šárecké údolí.

 

 

 

Jedná se opravdu o nějakou zrekonstruovanou stodolu, nebo se jedná o něco jiného?

Restaurace s několika sály vhodnými pro svatební účely se nachází v původní kamenné stodole z 18. století s mohutným trámovím, ručně kovaným krbem na dřevo a terasou s prosklenými dveřmi spojenými s terasou do zahrady. Hotelová část byla postavena o deset let později, v moderním stylu a je s původní stodolou propojená restauračním blokem.

 

 

Ze stodoly se tedy stal celý komplex. Co vše tedy můžete svým návštěvníkům nabídnout?

Restaurace – venkovní gril – venkovní terasy – vzrostlá zahrada - bowling – petangue – croquet – pikniková loučka – dětská venkovní hřiště – dětský koutek – simulátor wrc – 5 únikových místností – Alcatraz music coctail club – airsoft game… to je neúplný výčet u nás nabízených služeb. Místo je ideální právě pro svatby. Vybízí i rodiny s dětmi, přátele i firemní klientelu k návštěvě, kterou je možné spojit s odpočinkem, zábavou i sportovním vyžitím.

Bowlingová herna organizuje řadu turnajů, bowlingovou ligu, pořádá se zde řada rozlučkových i narozeninových party. A club Alcatraz, ten je dokonalou tečkou skvěle prožitého dne. Příjemná atmosféra, skvělé drinky, hudba na přání ale i degustace destilátů, vín a piva spojená se zábavou jako např. beerpong aj. bez omezení hluku po desáté hodině přispějí k dobré náladě všech svatebních hostů.

 

"VŠE NA JEDNOM MÍSTĚ – POD JEDNOU STŘECHOU"

 

 

 

Mohou i svatebčané využít například club Alcatraz, bowling atd, nebo i celý komplex uzavřít pouze pro hosty svatebního dne?

Samozřejmě, to je právě naše deviza. Od jara letošního roku probíhala rozsáhlá rekonstrukce prostor, která měla za jediný cíl pro menší akce oddělit jednotlivé prostory tak, aby hosté měli maximální soukromí a přitom mohli využívat veškeré nabízené služby. Nově vybudované prostory se opravdu povedly. Pro větší svatby je samozřejmostí úplné uzavření prostor.

 

 

"SVATBY V MODRÉ STODOLE JIŽ OD ROKU 2000"

 

Od kterého roku se věnujete pořádání svateb, a popřípadě kolik jich u vás již bylo?

Svatbám se věnujeme od roku 2000, od otevření Modré stodoly. Za dvacet let jich bylo již bezpočet. Každá svatba je jiná, každá do určité míry originální, každá se nějakým způsobem vryla do naší paměti ….Každý svatební den je to pro nás výzva, snaha vyhovět většině přání klientů motivovaná šťastným úsměvem novomanželů a hostů.

 

 

 

To zní skvěle, to máte nespočet zkušeností. Jistě se u vás konají i svatby začínající přípravami novomanželů, přes obřad až po večerní zábavu. Dnes je toto řešení velmi oblíbené, je to tak?

 

Náš areál je zajímavý právě tím, že jsme schopni zajistit svatbu na „Jednom místě – pod jednou střechou“. Od zaparkování aut, přes svatební obřad na vzrostlé zahradě, svatební oběd, zábavu do ranních hodin až po ubytování hostů. Žádné hlídání hodinek, stání v dopravních zácpách, omezování zábavy desátou hodinou večerní… celý den je v režii novomanželů a jejich přání. U každé svatby máme připravenu i „mokrou variantu“ pro případ deště nebo přeháněk. Pronájem prostor je u nás zcela zdarma, u velkých svateb je celý komplex uzavřený pouze pro novomanžele a jejich hosty.

 

Vše na jednom místě, tedy i s noclehem? Jistě máte k dispozici i nějaké pokoje.

Ano, ubytování je k dispozici ve 4 hvězdičkovém hotelu s kapacitou 27 pokojů. První noc v manželství mohou novomanželé prožít v některém z našich apartmá. Každý z pokojů lze doplnit dětskou postýlkou nebo přistýlkou. Vyhovíme i milovníkům spaní ve stanu, pod oblohou plnou letních hvězd.

 

"SEHRANÝ TÝM PROFESIONÁLŮ JE NEJDŮLEŽITĚJŠÍ"

 

Spolupracujete dlouhodobě s nějakými svatebními dodavateli? Například svatební fotograf, vizážistka atd. Pokud ano, s jakými?

Nejdůležitější na celé svatbě je právě sehraný tým spolupracovníků. Musíme mít jistotu, že některý z dodavatelů neselže, že vše bude tak, jak si klient objedná. Léta ověřila nejen kvalitní firmy, dodávající skvělé produkty, ale i spolehlivé. Srdcaře, se kterými nás práce baví. Víme kam zavolat pro nahý dort, kam pro marcipánový nebo dort z cupcakes, kam pro skvělé koláčky …Spolupracujeme se svatebním salonem Adina, Dj´s, cukrářemi a floristkou. Cateringové služby poskytujeme ve vlastní režii, stejně jako služby fotografa.

Tak to jim musíte doporučit svatební vyhledávač Proweddy :)

 

"ZÁJEM O TRADIČNÍ SVÍČKOVOU KLESÁ"

 

 

 

A jak to máte se svíčkovou? Je stále tak oblíbená, nebo je pomalu na ústupu?

V letošní svatební sezóně jsme zaznamenali poměrně velký pokles zájmu o toto tradiční svatební jídlo. Vysvětluji si to tím, že obecně se snoubenci příliš tradic nedrží, ale i tím, že většina hostin se pořádá v horkých letních dnech a jsou preferována lehčí jídla. Ze servírovaných jídel vedou různé kuchyňské úpravy vepřové panenky. Trendem letošního roku byl ústup od klasicky servírovaného tříchodového menu ke kombinaci společně podávané polévky a rautu.

Polévka je výhradně vždy hovězí vývar s játrovými knedlíčky. Těžko bych pátrala v paměti, kdy jsme podávali jinou.

 

Když jsme u toho jídla a jak víme, láska prochází žaludkem. Má Modrá stodola nějakou specialitu, na kterou je pyšná a je tím vyhlášená?

Naše restaurace si zakládá na čerstvých surovinách, zejména kvalitním hovězím mase mladých býčků Aberdeen Angus z Pošumaví. Metodou suchého zrání docílíme skvělé kvality. Proto jsou tak oblíbené naše tataráky, steaky i burgery.

 

Korona krize zasáhla všechna restaurační zařízení. Jak jste s tím perete vy? Nabízíte například jídlo sebou, nebo něco podobného čím vás mohou hosté podpořit?

 

Služby poskytované restaurací tvoří jen malý zlomek veškerých námi poskytovaných služeb. Provoz výdejového okénka je pro tento areál ekonomicky naprosto neudržitelný. Obchodní síla areálu spočívá právě v pořádání větších akcí, svateb a rodinných oslav nebo konferencí a seminářů pro firemní klientelu. Netrpělivě očekáváme příznivější vývoj epidemiologické situace. Všichni se moc těšíme, až se vše vrátí do normálu…

 

"A proč MODRÁ stodola?"

 

Ale vážně se to už nedá vydržet a musím se zeptat. Proč název Modrá Stodola?

Když se v roce 2000 dokončovala rekonstrukce stodoly vyvstala otázka názvu objektu. Nebylo nic logičtější než „stodola“. Bohužel jedna již v Praze existovala a název jsme opakovat nechtěli. V kontextu navržené modrošedé barevnosti, od malby zdí před dřevěné obklady, padnul návrh „modrá“…

 

Na závěr bych vám chtěl poděkovat a popřát hodně štěstí a mnoho úspěšných svatebních dní.

 

MODRÁ STODOLA, svatební místo

profil na ProWeddy

webová stránka




 

 

Blog autora
#rozhovor

Komentáře

Tomas Zaluzansky píše:

Nejlepší rozhodnutí, které jsme v životě udělali, bylo svatbu v Modré Stodole zrušit. Majitelka hotelu je podvodník a lhář. Modrá stodola v době naší svatby uspořádala v areálu teambuilding 70-ti lidí, s majitelkou bude zahájeno soudní řízení. Doporučuji přečíst recenze na google.

15.10.2021 20:15:34

Honza píše:

moc pěkné místo a taky vyníkajíci kuchyně

13.01.2021 19:58:03